Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vykolejený železniční vůz v Liberci zaměstnal hasiče

Dne 11. 2. 2009 po 10. hodině dopolední byli hasiči HZS SŽDC Liberec informováni o vykolejení osobního železničního vozu při posunu v prostoru depa kolejových vozidel v železniční stanici Liberec. Operační středisko vyslalo na místo události techniku RZA v počtu 1+1.

Dne 11. 2. 2009 po 10. hodině dopolední byli hasiči HZS SŽDC Liberec informováni o vykolejení osobního železničního vozu při posunu v prostoru depa kolejových vozidel v železniční stanici Liberec. Operační středisko vyslalo na místo události techniku RZA v počtu 1+1.

Po příjezdu na místo události bylo průzkumem zjištěno, že došlo k vykolejení zadního podvozku a části předního podvozku. Velitel zásahu po posouzení situace a domluvě se zástupci DKV rozhodl, že provede nakolejení vlastními prostředky. Po nezbytném vyšetření a zadokumentování události RIBŽD (Regionální inspekce bezpečnosti železniční dopravy) jednotka započala nakolejování zadního podvozku za pomoci automobilového jeřábu.

K nakolejení předního podvozku bylo použito nakolejovacích prostředků (bačkory) a posunového stroje, který provedl natažení zpět na kolejový svršek.

V průběhu zásahu jednotka řešila další mimořádnou událost. Jednalo se o likvidaci spadlého stromu zasahujícího do profilu tratě mezi Hodkovicemi a Rychnovem u Jablonce. Na místo byl vyslán rychlý zásahový automobil. Po příjezdu k události bylo provedeno odstranění stromu za pomoci motorové pily a poté se hasiči vrátili zpět do depa Liberec k předchozí události.




HZS SŽDC Liberec


-swo-

Sdílet