Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jeden z řidičů skončil po nehodě na třídě Tomáše Bati ve Zlíně v nemocnici

Krátce před osmou hodinou dne 10. dubna 2017 přijalo operační středisko hasičů informaci o dopravní nehodě motocyklu s osobním automobilem, která se stala na třídě Tomáše Bati ve Zlíně. Na místo byla okamžitě vyslána jednotka profesionálních hasičů stanice Zlín.

Jak bylo velitelem zásahu upřesněno, nedaleko budovy krajského úřadu došlo ke střetu osobního automobilu Ford Escort s motocyklem Yamaha. Hasiči ihned po příjezdu zajistili místo nehody a poskytli zraněnému motorkáři nezbytné ošetření.

Muž byl naložen do vakuových nosítek a posádkou zdravotnické záchranné služby odvezen do nemocnice. Řidič osobního automobilu zraněn nebyl. V době řešení nehody zajišťovala jednotka z důvodu frekventovaného provozu také řízení dopravy.

Po odpojení akumulátoru a provedení protipožárních opatření zajistili hasiči likvidaci uniklých provozních kapalin a uklidili komunikaci od střepů a úlomků z obou vozidel. Poškozený motocykl byl naložen na přívěs a odvezen z místa nehody.

Osobní vůz byl odtažen mimo komunikaci, aby mohl být obnoven plynulý provoz. Následně byl zásah na místě ukončen a jednotka se v 9:32 hodin vrátila na svou základnu.

Pavel Řezníček
HZS Zlínského kraje
Sdílet