Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Penzion s hernou ve Svaté Kateřině lehl popelem

Od šesté hodiny ranní bojovalo šest hasičských jednotek s požárem objektu přestavěného na penzion s hernou v obci Svatá Kateřina na Tachovsku. Požár budovu úplně zničil. Krátce po příjezdu jednotek se propadla sedlová střecha a uvnitř dvě podlaží. Škoda byla předběžně odhadnuta na pět milionů korun.

Od šesté hodiny ranní bojovalo šest hasičských jednotek s požárem objektu přestavěného na penzion s hernou v obci Svatá Kateřina na Tachovsku. Požár budovu úplně zničil. Krátce po příjezdu jednotek se propadla sedlová střecha a uvnitř dvě podlaží. Škoda byla předběžně odhadnuta na pět milionů korun.

Událost byla na operační středisko ohlášena v pátek 13. února 2009 v 6.03 hodin. Střecha objektu o rozměrech 30 krát 10 metrů byla v tu dobu celá v plamenech. Jednalo se o budovu bývalé školy, která byla přestavěna na penzion s barem a herními automaty.

Po propadnutí střechy dovnitř třípatrové budovy zachvátil oheň celý objekt. Dobrovolné jednotky zřídily čerpací stanoviště na dodávky vody k zásahu. Protože uvnitř budovy se propadly stropy zasahovali hasiči z venku. Na místo byla povolána také automobilová plošina, aby mohly jednotky likvidovat požár shora. Zásah ztěžoval hasičům mráz, kvůli kterému zamrzala voda na objektu a přístupových cestách. Na místo proto dojelo vozidlo technických služeb a komunikace posypalo. Hasiči prohlédli objekt, zda se v něm nenachází osoby.

Zatím se nepotvrdilo, že by v domě někdo v době požáru někdo byl. Příčina vzniku požáru je stále v šetření. Na místo vyjeli pracovníci chemické laboratoře v Třemošné, aby odebrali vzorky k další analýze. Předběžná škoda byla odhadnuta na 5 milionů korun. Během dne by měl na místo dorazit také policejní psovod se speciálně cvičeným psem na vyhledávání hořlavých látek.

Zasahující jednotky:

  • HZS Tachov
  • JSDH Bor
  • JSDH Stráž
  • JSDH Rozvadov
  • JSDH Bělá nad Radbuzou
  • JSDH Přimda

por. Mgr. Alena Marešová
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje

-miw-

Sdílet