Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči ve společnosti Fosfa mají „obrněnou kočku“, v jejich telefonu se skrývá termokamera

Jednotka sboru dobrovolných hasičů ve společnosti Fosfa získala nového pomocníka. Hasiči mu říkají „obrněná kočka“ a jedná se o spojení tří užitečných přístrojů používaných k ochraně osob i majetku. Jde o termokameru, telefon a fotoaparát, vše v jednom smartphonu.

Kromě toho, že tento smartphone nahradil tři přístroje, tak jako bonus ještě nabízí vodotěsnost a vysokou odolnost proti poškození. Tyto vlastnosti z něj činí unikátní přístroj pro hasiče s vysokou přidanou hodnotou.

Hasiči z Fosfy si „obrněnou kočku“ vyhlédli před rokem na veletrhu Mobile Word Congress. Zalíbila se jim a domluvili se na testování s českým dodavatelem mobilních telefonů CAT, firmou TCCM. Nový přírůstek do party fosfáckých hasičů splnil očekávání a nyní již vrní u nich na stanici.

A teď krátce k přístroji. Toho z vás, kdo zná přístroje Caterpillar nebo měl odolný mobil v ruce, nepřekvapí, že se jedná o „pořádnou cihlu“. Telefon je opravdu masivní a robustní, s rozměry 148 × 73 × 12,7 mm. V ruce je přístroj „pěkně cítit“, jeho hmotnost činí 185 g. Technické parametry jsou na dnešní dobu průměrné, není to žádný rychlík, ale na druhou stranu se ani nezadýchává.

Hardware běží Androidu 6.0, což je jeden z nejnovějších operačních systémů, a i baterie patří k těm lepším. Nabízí totiž kapacitu 3000 mAh. Na zadní straně přístroje je – kromě objektivu fotoaparátu – umístěn snímač termokamery. Další parametry a informace o „obrněné kočce“ lze snadno „vygooglit“.

Vizí celé naší společnosti je být inovativní firmou a to samozřejmě i v oblasti požární ochrany. Vedení společnosti proto trvale podporuje nasazování progresivních technologií, které napomáhají k prevenci jakýchkoliv rizik a zajištění plné bezpečnosti všech procesů ve Fosfa a.s.

Tato nová technologie je jedním z dalších kroků, který má vést k naplnění cíle hasičů Fosfy, stát se nejlepší chemickou jednotkou v kraji.

Do týmu bezpečnosti hledá Fosfa hasiče z povolání, stačí vložit životopis.

Viera Gáliková
Specialista marketingu
Fosfa a. s.
Sdílet