Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Favorit manětínských hasičů byl zřejmě ukraden členy sboru

Plzeňský deník přinesl včera překvapivé rozuzlení případu, ve kterém hrál hlavní roli odcizený služební automobil manětínských dobrovolných hasičů. Vozidlo bylo z garáže ukradeno zřejmě členy sboru, poté byla jeho krádež fingována poškozením zbrojnice tak, aby vše vypadalo jako vloupání.

Plzeňský deník přinesl včera překvapivé rozuzlení případu, ve kterém hrál hlavní roli odcizený služební automobil manětínských dobrovolných hasičů. Vozidlo bylo z garáže ukradeno zřejmě členy sboru, poté byla jeho krádež fingována poškozením zbrojnice tak, aby vše vypadalo jako vloupání. Na toto nás kromě jiných také upozornilo v mailech během uplynulých 24 hodin i poměrně dost pobouřených kolegů.

Ilustrační foto

Jak zjistil autor článku, novinář Gerald Weschke z Plzeňského deníku, tak dle sdělení policie Plzeň-Sever, která případ vyšetřuje, byla krádež služebního automobilu Škoda Favorit členy sboru pouze fingována. Vloupání do objektu zbrojnice mělo pouze policejním vyšetřovatelům ztížit jejich práci. Proč tomu tak bylo, se lze jen domnívat, neb odcizený automobil byl nalezen havarovaný. V prvním článku bylo naznačeno, že škodovkou jezdili hasiči po restauracích a diskotékách, že by toto byl důvod fingované krádeže?

Celý článek včetně vyjádření/nevy­jádření manětínských dobrovolných hasičů pro Plzeňský deník si můžete přečíst pod tímto odkazem.

Pokud je toto vše pravda, hasiči si od soudu mohou odnést až tři roky vězení. Co je ovšem zarážející, je věk těchto ,,problémových" kolegů. Je toho poslední dobou nějak moc, zde podezření na krádež, v jiných případech to bylo prokázané žhářství. Vždy se však jednalo o mladíky ve věku kolem dvaceti let. Kde se stala chyba? Ano, u žhářství se může jednat o jakousi poruchu chování, ale…


Vede se poměrně dost debat na téma ,,mladí dobrovolní hasiči jsou mistři světa ve všem" (oni prý nejen ti dobrovolní). Proč? Je tomu skutečně tak?

-wap-

Sdílet