Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: V rodinném domě hořela elektroinstalace

Pátek třináctého nebyl příliš šťastným pro majitele rodinného domku v Dašicích. Hasiči z Pardubicka byli přivoláni k jeho požáru pět minut po jedenácté hodině dopolední.

Pátek třináctého nebyl příliš šťastným pro majitele rodinného domku v Dašicích. Profesionální hasiči z Pardubic byli přivoláni k jeho požáru pět minut po jedenácté hodině dopolední. Krátce po nich vyjela k události i dobrovolná jednotka z Dašic.

Po příjezdu první jednotky na místo bylo zjištěno, že hoří v kuchyni domku. Majitel se snažil ještě před příjezdem hasičů požár uhasit pomocí hasicích přístrojů. Hasiči požár dohasili. Lokalizován byl v 11.19 hodin a zcela zlikvidován v 11.22 hodin.

Po dohašení požáru bylo nutné vynosit ohořelé věci z objektu a rozebrat konstrukci, aby nedošlo znovu ke vznícení. Na místo události se dostavil i vyšetřovatel hasičů, který zjistil, že požár způsobil s největší pravděpodobností prodlužovací kabel.

Škoda byla předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun. Hasičům se rychlým a okamžitým zásahem podařilo uchránit hodnoty ve výši 1,5 milionu korun.

Foto a video: JSDH Dašice

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje 

-kow-

Sdílet