Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Cyklista vjel v Nýrsku na Klatovsku do křižovatky, po střetu s dodávkou na místě zemřel

Klatovští dopravní policisté přijali kolem 9:45 hod. oznámení o nehodě, která se stala u obce Nýrsko na Klatovsku. Z dosavadního šetření vyplývá, že od obce Nýrsko směrem na obec Hodousice jel 81letý cyklista, který při vjetí do křižovatky z vedlejší komunikace nedal přednost zleva jedoucí dodávce značky Hyundai, kterou řídil 20letý muž.

Ten se snažil střetu zabránit, avšak i přes intenzivní brzdění došlo ke střetu s cyklistou. Senior svým zraněním na místě podlehl. Policisté s řidičem vozidla provedli dechovou zkoušku, která byla negativní. Pozitivní byl však test na drogy, a tak řidiče policisté převezli na lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu.

To, zda byl cyklista pod vlivem alkoholu či jiných omamných látek, bude zřejmé až z výsledků soudní pitvy. Vzniklou celkovou škodu policisté odhadli na přibližně 30 000 korun. Nehodou se i nadále zabývají. V tuto chvíli je komunikace zcela uzavřená, doprava je odkláněna po objízdných trasách.

Hasiči zajistili místo nehody a přistávací plochu pro vrtulník a současně do příletu LZS sraženého cyklistu resuscitovali. Jejich činnost ukončila lékařka konstatováním smrti. Hasiči očistili vozovku pomocí sorbentu a desinfekce. Po dobu zásahu hasiči asistovali PČR při řízení dopravy.

uvedla Pavla Jakoubková, tisková mluvčí plzeňských hasičů

por. Bc. Dagmar Jiroušková
Policie ČR
Sdílet