Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Brně se v rámci českého předsednictví EU uskuteční seminář na téma informovanosti obyvatelstva v oblasti civilní ochrany

Ve dnech 18. – 20. února se v Brně (hotel Continental, Kounicova 680/6) uskuteční odborný seminář na téma zvýšení informovanosti obyvatelstva EU v oblasti civilní ochrany. V rámci předsednictví ČR v Radě EU ho organizuje MV-generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR ve spolupráci s Evropskou komisí a Jihomoravským krajem.

Tato akce by měla zahájit diskusi o možnostech zvýšení informovanosti obyvatelstva o problematice civilní ochrany v zemích EU a zlepšení znalostí lidí o existujících hrozbách a správných zásadách jednání během krizových situacích.

Seminář, kterého se účastní zhruba 90 předních zahraničních a tuzemských expertů, svými uvítacími projevy ve čtvrtek zahájí generální ředitel HZS ČR genmjr. Ing. Miroslav Štěpán a zástupce Jihomoravského kra­je.

Smysl a průběh semináře bude představen na tiskové konferenci, která se za přítomnosti hejtmana a představitelů Hasičského záchranného sboru ČR uskuteční ve čtvrtek 19. února od 11:00 v sídle úřadu Jihomoravského kraje (Žerotínovo nám. 3/5, místn. č. 20.)

kpt. PhDr. Petr Kopáček
tiskový mluvčí
MV-generální ředitelství
Hasičského záchranného sboru ČR


-swo-

Sdílet