Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragicky skončila nehoda v Nových Heřminovech, po střetu dvou osobních vozidel zemřela spolujezdkyně

Dne 20. dubna 2017 po 6. hodině ranní došlo v Nových Heřminovech ke střetu dvou osobních vozidel. Řidič vozidla Mitsubishi dostal na zasněženém povrchu komunikace sérii smyků a vyjel do protisměru.

Zde se čelně střetl s protijedoucím vozidlem Fabia, které bylo po střetu odmrštěno do silniční příkopy. Při nehodě utrpěla spolujezdkyně z fábie těžká zranění a byla letecky transportována do nemocnice v Ostravě, kde bohužel svým mnohačetným zraněním podlehla.

Další tři osoby (řidiči vozidel a další spolujezdkyně z fábie) utrpěly zranění, pro které byly převezeny do nemocnice v Krnově. Bezprostředně po této vážné dopravní nehodě místem projížděl policista mimo službu s manželkou, který ihned zastavil a začal poskytovat účastníkům nehody pomoc.

Přivolal zdravotníky, policisty a následně zastavila také další řidička, zdravotnice, která spolu s policistou zraněné ženě poskytovala pomoc až do příjezdu záchranářů. Příčiny a okolnosti tragické nehody prověřují kriminalisté.

U události zasahovali profesionální hasiči z Bruntálu,

HZS Moravskoslezského kraje

Příčinu úmrtí určí nařízená soudní pitva. Na místě zasahuje také policejní krizový intervent, který poskytuje pomoc pozůstalým a účastníkům nehody.

por. Bc. Pavla Jiroušková
Policie ČR
Sdílet