Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 16. února 2009

Hasiči Královéhradeckého kraje v pondělí (16. února 2009) zasahovali u 17 událostí. Dvanáctkrát vyjeli k dopravním nehodám, které si vyžádaly osm zraněných.

Hradec Králové

Během dopoledne hasiči z Hradce Králové vyjeli k dopravní nehodě čtyř vozidel na hlavní silnici z Hradce Králové do Holic. Při srážce dvou osobních vozidel, dodávky a nákladního vozidla byli zraněni čtyři lidé, včetně dvou dětí. Hasiči odpojili autobaterie a zabránili případnému požáru. Příčinu nehody šetří Policie ČR.

O několik minut později se stala na stejné silnici jen o několik set metrů dále dopravní nehoda osobního vozidla. To skončilo mimo vozovku v lesním porostu. Nehoda se obešla bez zranění. I v tomto případě hasiči provedli protipožární opatření a zamezili úniku provozních látek.

Bez zranění se obešly další tři nehody, u kterých zasahovali profesionální hasiči z Hradce Králové. První z nich se stala nedaleko Koliby na silnici ve směru z Hradce Králové na Holice. Osobní vozidlo skončilo na střeše mimo vozovku.

Další nehoda se stala na silnici č. 11 ve směru z Hradce Králové na Prahu u Urbanic. Osobní vozidlo skončilo v příkopu.

Po osmé hodině večer byli hasiči přivoláni k dopravní nehodě nákladního vozidla převážející sóju a šrot na silnici č. 11 u Lhoty pod Libčany. Vlek u nákladního vozidla se převrátil a náklad vysypal do pole. Při odstraňování následků nehody došlo na místě k další nehodě, když řidič jiného nákladního vozidla nedobrzdil a narazil do zadní části již havarovaného vozidla. Obě nehody se obešly bez zranění. Hasiči zajistili vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. Nákladní vozidla po vlastní ose odjela mimo hlavní silnici. (foto: centrální stanice Hradec Králové)

Beze škody se obešel požár v garáži rodinného domu v Hradecké ulici v Hradci Králové. Na místo ve 20:23 hodin vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové a dobrovolní hasiči z Třebše.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Profesionální hasiči z Dobrušky vyjeli v 06:01, 07:32 a 09:48 hodin ke třem dopravním nehodám. První z nich se stala na silnici č. I/14, kde se srazila tři osobní vozidla. Nehoda se obešla bez zranění.

Se zraněním skončila nehoda osobního vozidla na silnici č. 308115 mezi Opočnem a Českým Meziříčím. Řidička osobního vozidla Daewoo Matiz vyjela ze silnice a skončila v příkopu. Ona i spolujezdkyně byly zraněny a převezeny záchrannou službou do nemocnice. Hasiči odpojili autobaterii a zabezpečili vozidlo proti úniku provozních kapalin.

Jedna osoba byla zraněna při nehodě osobního vozidla Opel Tigra na silnici č. 14 u obce Chábory. Osobní vozidlo skončilo na střeše mimo silnici. Jednadvacetiletá žena utrpěla při nehodě zranění. Hasiči poskytli zraněné ženě předlékařskou péči až do příjezdu záchranné služby. Ta ženu převezla k dalšímu ošetření do nemocnice. Hasiči pomocí navijáku převrátili automobil zpět na kola a odpojili autobaterii. Příčiny všech nehod šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Týniště nad Orlicí v 10:28 hodin zasahovali u dopravní nehody dodávky na silnici č. II/318 u Borohrádku. Dodávka skončila na boku v příkopě. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči ustavili automobil zpět na kola a provedli protipožární opatření.

Jednotka dobrovolných hasičů z Rokytnice v Orlických horách vyprošťovala dodávku, která zůstala viset ze stráně na krajnici silnice č. III/31910. Nehoda se obešla bez zranění.

Dobrovolní hasiči z Třebechovic pod Orebem vyjeli v 17:46 hodin k dopravní nehodě nákladního vozidla. Kamion zůstal vzpříčený mimo hlavní silnici mezi Petrovicemi a Týništěm nad Orlicí. Hasiči zabezpečili nákladní vozidlo proti požáru a odpojili autobaterii. Vyproštění a odtah kamionu zajistila specializovaná firma. (foto: SDH Třebechovice pod Orebem)

Územní odbor Náchod

Jednotky HZS Královéhradeckého kraje – územního odboru Náchod nezasahovaly u žádné události.

Územní odbor Trutnov

Vrchlabští hasiči byli ve 14:35 hodin přivoláni k únik neznámé látky do vodního toku v Hořejším Vrchlabí. Událost se nepotvrdila.

Dobrovolní hasiči z Hostinného otevírali dveře bytu v Nádražní ulici v Hostinném.

Územní odbor Jičín

Profesionální hasiči z Jičína v 00:50 hodin vyjeli k požáru osobního vozidla před rodinným domem v Libuni. Po příjezdu jednotky na místo bylo zjištěno, že hoří v motorovém prostoru osobního vozidla Š Octavia. Hasiči zlikvidovali požár během několika minut. Hmotná škoda na vozidle byla vyčíslena na 50 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí 150 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru byla pravděpodobně technická závada, kdy došlo k elektrickému zkratu. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

V 10:35 hodin vyjeli hasiči z Jičína k odstranění následků dopravní nehody dodávky, která havarovala u obce Ohaveč. Z dodávky Mercedes Benz Sprinter unikly provozní kapaliny, které hasiči zasypali sorbentem. Plastové části havarovaného vozidla odklidili ze silnice.

Jičínští hasiči v 15:02 hodin otevírali dveře bytu v Denisově ulici v Jičíně.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje



-swo-

Sdílet