Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyprostili dvě zraněné ženy – třetí zemřela

Dne 17. 2. 2009 v 16:31 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké dopravní nehodě u Hulína. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/47, mezi obcí Kroměříž a Hulín došlo k tragické dopravní nehodě dvou osobních aut zn. Š Fabia a Š Octavia combi.

Dne 17. 2. 2009 v 16:31 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké dopravní nehodě u Hulína.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/47, mezi obcí Kroměříž a Hulín došlo k tragické dopravní nehodě dvou osobních aut zn. Š Fabia a Š Octavia combi.

Původně byla hlášena dopravní nehoda s účastí tří vozidel. Ukázalo se, že třetí auto nemá s toudo nehodou nic společného a samo havarovalo na namrzlé vozovce do příkopu nedaleko tragédie.

Hasiči byli ze záchranářů na místě nehody jako první a už za tři minuty od výjezdu ze stanice. Dva osobní vozy byly ve svodidlech. Hasiči okamžitě začali vyprošťovat zraněné účastníky z Fabie. Jednalo se o tři ženy, které seděly společně na zadním sedadle.

Hasičům se podařilo rychle vyprostit dvě zraněné ženy, a to za použití speciálního vyprošťovacího zařízení. Po příjezdu zdravotníků byly ženy předány do péče lékaře a posádky zdravotnické záchranné služby. Třetí, těžce zraněná spolujezdkyně, na místě zemřela.

Vzhledem k velmi vážnému stavu zraněných nechal lékař na místo povolat vrtulník letecké zdravotnické služby. Ten přistál v 17:20 hod. a transportoval jednu vážně zraněnou ženu do nemocnice v Brně.

Hasiči dál zajistili vraky aut proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Dopravní nehoda si vyžádala omezení v průjezdnosti. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému a v době příletu vrtulníku byla doprava zcela zastavena.

Po zadokumentování a vyšetření dopravní nehody pomohli hasiči s odklizením vraků i s uvolněním komunikace pro průjezd.


mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-

Sdílet