Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda autobusu se obešla naštěstí bez zranění

Dne 17. února v 15.29 hodin zasahovali hasiči z Vysokého Mýta a dobrovolní hasiči z Luže u dopravní nehody autobusu v obci Popovec. Autobus skončil v příkopě a zůstal opřen o sloup elektrického vedení, který byl pod napětím.

HZS Pardubického kraje, stanice Přelouč

Dne 16. února v 18.19 hodin vyjížděli hasiči do Přelouče k požáru garáže s autobusem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o požár v rohu garáže. Plameny ale stačily poškodit i část autobusu. Hasiči plameny zlikvidovali za 17 minut od nahlášení události na operační a informační středisko.

Vyšetřovatel nechal na místo přivolat speciálně vycvičeného psa na vyhledávání akcelerantů hoření. Vyloučena byla elektroinstalace i samovznícení. Vyšetřovatel hasičů stanovil dvě verze vzniku požáru, a to nedbalost a úmyslné založení. Škoda byla předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí

Dne 17. února v 15.29 hodin zasahovali hasiči z Vysokého Mýta a dobrovolní hasiči z Luže u dopravní nehody autobusu v obci Popovec. Autobus skončil v příkopě a zůstal opřen o sloup elektrického vedení, který byl pod napětím. Hasiči k narovnání autobusu použili zvedací vaky Holmatro a poté ho vyprostili pomocí jeřábu. Událost ze strany hasičů byla ukončena v 17.15 hodin.

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje


-swo-

Sdílet