Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jednu osobu hasiči vyprošťovali na 202. kilometru dálnice D1 ve směru na Ostravu po nehodě nákladních vozidel

Čtyři jednotky vyslalo operační středisko HZS Jihomoravského kraje krátce před půl dvanáctou dne 25. dubna 2017 na 202. kilometr dálnice D1 ve směru na Ostravu k nehodě, mělo dojít ke srážce čtyř nákladních vozidel a dodávky.

Na místo vyjely jednotky HZS z brněnských stanic Líšeň, BVV, Lidická a také jednotka z Pozořic. Bylo potřeba s použitím hydraulické sady vyprostit řidiče ze zcela zdevastované kabiny dodávky. Muž svým zraněním na místě podlehl, informoval Jaroslav Mikoška, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kra­je.

Hasiči zajistili vozidla proti požáru a zasypali uniklé provozní náplně. Ve 12.45 předal velitel zásahu místo Policii ČR a jednotky se vrátily na základny. V té době zůstávala D1 ve směru na Ostravu neprůjezdná.


Při této nehodě došlo ke srážce čtyř nákladních vozidel a jedné dodávky. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Hasiči vyprošťovali řidiče dodávky. Padesátiletý řidič utrpěl zranění neslučitelná se životem a lékař záchranné služby konstatoval jeho smrt.

V současné době je komunikace zcela neprůjezdná a bude uzavřena po dobu nezbytně nutnou pro zadokumentování dopravní nehody a odstranění následků.

Řidiči mohou využít objízdné trasy opět na Exitu 201 Brno – Slatina. Příčina a míra zavinění jednotlivých účastníků u obou dopravních nehod je předmětem šetření dopravních policistů.

mjr. Bc. Štěpánka Komárová, Policie ČR

Foto: HZS Jihomoravského kraje
Sdílet