Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na dálnici u Mladé Boleslavi se převrátilo nákladní auto, bylo potřeba přeložit náklad rolí geotextilie

V úterý 25. dubna 2017 krátce před půl čtvrtou odpolední byl vyhlášen poplach profesionální jednotce z Mladé Boleslavi na událost dopravní nehoda s vyproštěním, která se stala na 46. kilometru dálnice D10 ve směru z Turnova do Prahy.

Na místo byly vyslány dvě cisterny a vyprošťovací automobil. Z mladoboleslavské stanice vyrazil také velitel čety s řídícím důstojníkem územního odboru a vyšetřovatelem. Později byl k nehodě povolán ještě kontejner.

Podle prvotního ohlášení šlo o převrácený nákladní automobil, pod kterým byla údajně uvězněna osoba. Po příjezdu jednotky bylo toto průzkumem naštěstí vyloučeno; na místě se nacházel pouze nezraněný řidič, který havarované vodidlo opustil sám.

Zasahující hasiči provedli kontrolu unikajících kapalin a k události povolali speciální odtahovou službu. Před převrácením vozidla na kola bylo potřeba vyložit náklad rolí geotextilie. Za tímto účelem byl na místo přivolán kontejnerový nosič s vanou, do které byl náklad přeložen. Poté bylo provedeno převrácení vozidla a jeho odtah. Tím byla dálnice uvolněna ve všech pruzích.

Kromě hasičů na místě dále zasahovala posádka zdravotnické záchranné služby a také dvě policejní hlídky, které usměrňovaly průjezd kolem nehody. Během vyprošťovacích prací byla dálnice na nezbytně nutnou dobu zcela uzavřena.

por. Ing. Michal Macoun
HZS Mladá Boleslav
Sdílet