Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U požáru sklepa v bytovém domě v Novém Městě zasahovaly čtyři jednotky ze dvou krajů

Tři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů z Královéhradecka a jedna jednotka z Pardubického kraje zasahovaly dne 26. dubna 2017 odpoledne u požáru sklepa v bytovém domě v Novém Městě.

Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena v 15:12 hodin. Na místo byli ihned vysláni profesionální hasiči z Nového Bydžova, dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou a Nového Města. Po příjezdu na místo vycházel ze sklepních prostor hustý dým, který se dostal i na chodbu domu.

Hasiči museli po nastavovacích žebřících evakuovat z domu celkem patnáct nájemníků, včetně tří dětí. Současně nasadili jeden vodní proud na uhašení požáru v jednom ze sklepů, který byl využíván jako provizorní dílna.

Velitel zásahu na místo povolal evakuační autobus hasičů z Pardubic, který zajistil evakuovaným nájemníkům dočasný tepelný komfort a místo, kde je mohla vyšetřit přivolaná záchranná služba. Po zkontrolování zdravotního stavu záchranáři rozhodli o převozu jednoho dítě na pozorování do nemocnice.

Hasiči dostali požár pod kontrolu v 15:55 hodin a po lokalizaci museli silně zakouřené prostory odvětrat. K úplné likvidaci požáru došlo v 16:42 hodin.

Hmotná škoda způsobená požárem byla předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí 300 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru byla s největší pravděpodobností nedbalost majitele při manipulaci s topidlem.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet