Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pátý ročník Spůlského železného hasiče proběhl počátkem června roku 2017

Dne 3. 6. 2017 se uskutečnil již pátý ročník soutěže Spůlský železný hasič. Letošní ročník byl součástí 4. ročníku seriálu soutěží pod názvem Šumavský hasič v disciplínách TFA, a to jako jeho první závod.

Tento seriál je v letošním roce pořádán sbory dobrovolných hasičů z klatovského a domažlického okresu, konkrétně SDH Spůle, SDH Plánice, SDH Díly a SDH Strážov. S

obotní soutěže se zúčastnilo celkem 26 závodníků, kteří zastupovali celkem 20 sborů či jednotek ze dvou krajů.

I když předpověď slibovala na část soutěže bouřky a déšť, počasí nám nakonec opět přálo a soutěž proběhla za krásného, z větší části slunečného a parného dne.

Trať, která zahrnovala disciplíny: roztažení dvou proudů hadic „B“, hammerbox, vytažení zátěže na lešení, svinutí dvou hadic „B“, přenos 30 kg kanystrů na stanovenou vzdálenost, překonání bariery, odtažení figuríny po určené trase, připojení proudnice na monitor a pronesení zátěže tunelem se sníženým profilem, byla umístěna z menší části na zpevněném povrchu, její větší část se pak nacházela na posekané louce.

S tratí si nejlépe poradil Jiří Hnyk (SDH Klenčí pod Čerchovem) a to v čase 214,66 s, na druhém místě doběhl Jakub Kulhánek (SDH Tlumačov) s časem 224,28 s., na třetím Antonín Rendl (SDH Česká Kubice) 225,40 s.

Celá výsledková listina je uvedena v příloze, nicméně lze jen konstatovat, že každý, kdo se trať odvážil absolvovat – a to s jakýmkoli výsledkem – zaslouží obdiv.

Nejmladší závodník slavil v den soutěže své 18. narozeniny, nejstarší soutěžící letos v srpnu oslaví své 49. narozeniny.


SDH Spůle by tímto chtělo poděkovat hlavním sponzorům – firmám Good Pro – VOCHOC a Pavlu Strolenému, pod jehož záštitou probíhá letošní ročník Šumavské ligy, firmám Kooperativa, Pivovar Belveder Železná Ruda, Bohumil Hlaváč – Vinotéka U Draka, DSD Metal plus s.r.o. Velký dík patří firmám COALEX, Zeman COLOR, ELKO – velkoobchod nápojů, Kovovýroba SPL a Kovošrot Spůle, které podpořily naší soutěž, a našemu mediálnímu partnerovi – Požáry.cz.

V neposlední řadě bychom chtěli poděkovat Městu Janovice nad Úhlavou, SDH Janovice nad Úhlavou a HZS za pomoc a podporu při pořádání této soutěže. Velký dík samozřejmě směřuje všem, kteří se na úspěšném průběhu soutěže podíleli.

Pevně doufáme, že se závod závodníkům i divákům líbil a v příštím roce se opět setkáme na této bezesporu náročné soutěži.

Šumavská liga má svou první soutěž za sebou, v nejbližší době nás očekávají další soutěže Šumavské ligy, a to v Plánici – 1. 7. 2017, Dílech – 22. 7. 2017 a Strážově – 19. 8. 2017.

Bližší informace naleznete na sumavska-liga.webnode.cz.

Sdílet
Přiložené soubory
Výsledková listina - Spůlský železný hasič 3.6.2017.pdf zobrazit online PDF 154 kB