Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zraněním tří osob skončila nehoda v Halenkově na Vsetínsku, vyprošťovat hasiči nemuseli

Krátce po druhé hodině ranní přijalo operační středisko hasičů informaci o dopravní nehodě v obci Halenkov na Vsetínsku. Podle oznamovatele bylo ve voze několik zaklíněných osob a bylo nutné jejich vyproštění. Na místo okamžitě vyrazila jednotka profesionálních hasičů ze stanice Vsetín a dobrovolné jednotky z obcí Karolinka a Halenkov.

Po příjezdu bylo velitelem zásahu z místa upřesněno, že se jedná o havárii jednoho osobního automobilu Škoda Felicia, ve kterém cestovaly tři osoby. V době příjezdu byli všichni mimo vrak vozu a jejich vyproštění nebylo nutné. Jednotky pomohly posádkám zdravotnické záchranné služby s prvotním ošetřením a všichni zranění byli postupně odvezeni do nemocnice.

Hasiči zajistili vozidlo proti možnému vzniku požáru a zlikvidovali únik provozních náplní. Jednotky dobrovolných hasičů byly následně odeslány zpět na své základny.

Jakmile policie ukončila zadokumentování místa nehody, bylo provedeno odstranění vozu mimo komunikaci. Následně velitel předal událost policii a jednotka se v 4:25 hodin vrátila na zpět svou základnu.

Pavel Řezníček
HZS Zlínského kraje
Sdílet