Pondělí 13. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Celkem 15 osob včetně 12 dětí zachraňovali hasiči při soutěži v jachtingu na Novomlýnských nádržích, převrátilo se několik loděk

Dnes dopoledne zachraňovali hasiči a vodní záchranáři účastníky jachtařské soutěže z Novomlýnských nádrží. Mezi zachráněnými jsou převážně děti. Jedno skončilo v péči lékařů.

Zřejmě po větrném poryvu se převrátilo hned několik loděk a některé z posádek zůstaly ve vodě. Na místo vyjeli hasiči ze stanic Hustopeče a Mikulov a vzlétl také vrtulník PČR s hasiči-leteckými záchranáři.

Jako první byli na místě členové vodní záchranné služby, kteří zachránili 5 dětí. Následně k místu přijeli také hasiči. Na hladině našli převrácenou loďku. Vytáhli čtyři děti z vody, poskytli jim tepelný komfort a zavezli je na břeh.

Při další plavbě potkali poškozenou loď neschopnou samostatné plavby. Její posádku tvořili tři dospělí a tři děti. Hasiči vzali loď do vleku a dotáhli ji do přístaviště.

Vrtulník monitoroval vodní hladinu a letečtí záchranáři byli připraveni okamžitě zasáhnout. Jejich pomoc ve vodě však nakonec nebyla nutná.

Celkem se tak podařilo zachránit 15 osob z toho 12 dětí. Jedno záchranáři po ošetření převezli do nemocnice.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet