Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár v bytovce pod přehradou Orlík na Příbramsku způsobil milionovou škodu, zasahovalo pět jednotek

Zřejmě při přípravě sobotního oběda 6. května 2017 vznikl v bytovém domě v obci Přední Chlum na Příbramsku požár, který byl na operační středisko HZS Středočeského kraje ohlášen těsně po půl dvanácté.

K události pod hrází Orlické přehrady byli vysláni profesionální hasiči z Příbrami a Sedlčan, kterým vyjely na pomoc jednotky SDH obcí Krásná Hora nad Vltavou, Solenice a Bohostice.

Při příjezdu první jednotky na místo se hustý dým valil z oken v prvním patře, kde byla požárem zasažena kuchyň. Uvnitř bytu se nikdo nenacházel, všechny osoby byly venku před objektem.

Hasiči v dýchací technice plameny lokalizovali za necelou čtvrthodinu. Pak se zaměřili na vyhledávání skrytých ohnisek a jejich dohašování. Následně celý byt vyvětrali a začali vynášet ohořelé věci. Likvidaci požáru ohlásil velitel zásahu v 12.53 hodin.

Přímé škody vyčíslil vyšetřovatel na jeden milion korun, stejnou částkou i uchráněné hodnoty. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstalaci digestoře. Událost se obešla bez zranění.

Ladislav Holomčík
HZS Středočeského kraje
Sdílet