Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V obci Kobylice shořel automobil a část pergoly

Krátce před druhou hodinou ranní byly povolány jednotky HZS Nový Bydžov, JSDH Nechanice a JSDH Nový Bydžov k požáru osobního auta u rodinného domu v obci Kobylice.

Při příjezdu první jednotky (JSDH Nechanice) bylo požárem zasaženo užitkové vozidlo Renault Trafic a pergola pod kterou byl vůz zaparkován. Majitel stihl ještě před rozšířením požáru odvézt osobní vůz, který byl zaparkován v těsné blízkosti. Přesto byly požárem poškozeny plastové díly a lak na pravé straně.

Poté se snažil, za pomocí zahradní hadice, zamezit rozšíření požáru na přilehlý rodinný dům. Po příjezdu první jednotky nasadili hasiči vysokotlak a snažili se zamezit rozšíření požáru. To se jim povedlo a požáru se zabránilo rozšít na přilehlé objekty – rodinný dům a částečně kůlna na zahradní nářadí).

Po příjezdu jednotky HZS Nový Bydžov byl nasazen vysokotlak i z jejich vozu. Po uhašení požáru pomohly jednotky nasvítit místo události VPP a byly mu nápomocny při jeho činnosti. Poté se všechny zúčastněné jednotky vrátily postupně na svoje základny. Příčina vzniku požáru, výše škody a výše uchráněných hodnot jsou předmětem šetření PČR a HZS.

JSDH Nechanice
Sdílet