Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Naše missky v Itálii

Zájez do Lido Di Spina v Itálii pohledem jedné z účastnic Miss Profinet 2003.

Přemýšleli jsme co napsat o zájezdu, věnovaný cestovní kanceláří CK MED, který získaly účastnice Miss profesionální hasička 2003. Ve chvíli, kdy jsme to už měli skoro vymyšlené, napsala nám jedna z účastnic zájezdu tento dopis:

Vážení pořadatelé soutěže Iron Fireman a Miss profesionální hasička 2003.

Chtěla bych Vám touto cestou poděkovat za krásný zájezd do italského městečka Lido di Spina. Jednalo se o výhru pro finalistky „Miss profesionální hasička 2003“. Zájezd byl naprosto perfektní. Spolu s Janou Housovou jsme si odvezly spoustu krásných zážitků.

Během pobytu jsme se vydaly i do Benátek. Celodenní výlet jsme zpestřily projížďkou po Grand Canalu na lodi. Všem návštěvníkům vřele doporučujeme. Náš další výlet byl do hlavního centra zábavy – do Rimini. Tam je totiž celá Itálie jako na dlani. Přesněji – Itálie v miniatuře. Prohlédly jsme si nejen šikmou věž v Pizze, ale i náměstí ve Vatikánu, miniaturní Benátky, náměstí se sochou Davida ve Florencii a spoustu dalších krás, které nabízí Itálie. Další výlet byl do nejstaršího státu na světě, a to do San Marina. To se rozkládá na hoře Monte Titano. Žije zde asi 22 tisíc obyvatel. Prošly jsme jeho hlavní město úzkými uličkami přes starobylé náměstí až k hradu, který je ve výšce asi 650 m. Jelikož bylo nádherné počas, íz vyhlídky jsme viděly až na moře, které je ze San Marina vzdáleno vzdušnou čarou přibližně 20 km.

Neopomněly jsme také navštívit italské kolegy-hasiče., kteří nám ochotně ukázali svou mobilní techniku i další vybavení. Prozradili, co je nejvíce zaměstnává – více zásahů na dopravní nehody a méně jsou to výjezdy na požáry. Hasiči byli velmi ochotní, sympatičtí a překvapeni z našeho zájmu o ně.

Ochutnaly jsme báječnou italskou pizzu i obrovské porce pravé italské zmrzliny. Svá těla jsme vystavily dosti pálivému sluníčku a smočily je v teplém moři. Prostě nádhera! Cesta byla pohodlná, protože nás všude bezpečně dovezl zcela nový Volskwagen, který byl k tomuto účelu zapůjčen.
Je skutečně škoda, že tohoto zájezdu se nezúčastnily další missky, které si to svým umístěním vydobyly…
Ještě jednou moc děkuji za krásné zážitky!

Vendula Horáková – HZS Pardubického kraje


Poznámka redakce:
Volkswagen, o kterém se zmiňuje Vendula Horáková, zapůjčila firma
Auto Tukas – dealer vozů Škodů a Volkswagen.


Další fotografie doložíme během několika dnů.
Sdílet