Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár hospodářského stavení v Luhačovicích zničil několik zemědělských strojů

Dne 25. 2. 2009 v 04:37 hod. byli hasiči informováni o požáru zemědělské budovy v Luhačovicích. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Luhačovic s jednou cisternou ve společném výjezdu s jednotkou sboru dobrovolných hasičů z Luhačovic s dalším zásahovým vozem.

Dne 25. 2. 2009 v 04:37 hod. byli hasiči informováni o požáru zemědělské budovy v Luhačovicích. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Luhačovic s jednou cisternou ve společném výjezdu s jednotkou sboru dobrovolných hasičů z Luhačovic s dalším zásahovým vozem.

Na posílení byla vyslána další jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu a jednotka sboru dobrovolných hasičů z Pozlovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru skladovací zemědělské haly. Požár hlásil řidič kamionu, který projížděl po hlavní silnici a všiml si plamenů v polích nedaleko areálu místních firem.

Hasiči byli na místě požáru za pět minut, ale velitel zásahu hned hlásil poslední stádium hoření. Znamenalo to faktické zničení celého skladovacího objektu na zemědělské stroje o rozměru asi 6 × 15 metrů. Hasiči se proudy vody soustředili pouze na to, aby zabránili případného rozšíření požáru do okolí a na postupné dohašení zbytků uskladněných věcí.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Požár vznikl v nočních hodinách a postupně zničil nebo poškodil především odstavené zemědělské stroje. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 100.000 Kč, přičemž polovina připadá na stroje a polovina na zničenou halu.

Příčinou vzniku požáru je nedbalostní nebo úmyslné jednání neznámé osoby. Případ je tak nadále ve společném šetření hasičů a policie.

Zdroj: HZS Zlínského kraje

-kaw- 

Sdílet