Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

POŽÁRY.cz – aktuální vývoj a vaše návrhy

V poslední době na webu proběhlo pár změn, kterých jste si možná všimli, možná nevšimli a možná všimnout nemohli. A nebo máte i vy nějakou připomínku?


Změny, které již jsou vidět:

Největší viditelná změna poslední doby je vkládání nově založené diskuze do pravého sloupce ihned po založení, ne až po napsání prvního příspěvku. Odpadají tak příspěvky „šup doprava ->".

Jako další z veřejných změn je vhodné zmínit nový RSS kanál (co to je RSS a jak ho používat?) pojmenovaný „Novinky z portálu POŽÁRY", který najdete v sekci RSS. Můžete tak sledovat veškeré zveřejněné informace na webu velice jednoduše.

V horní liště se také nachází velice užitečný odkaz Personalizace – tato položka je tam již dlouho, ne všichni však vědí, k čemu je „zosobnění webu" dobré. Po načtení stránky uvidíte hlavní stranu s jakousi přidanou hodnotou – každý blok má nahoře přidána písmenka „M" a „X". Po kliknutí na „M" si můžete nastavit počet položek, které se v boxu budou zobrazovat.

Bojíte se, že vám uteče něco v diskuzi? Zvedněte si počet zobrazovaných na 10. Nezajímají vás komentáře? Nastavte si počet položek například na 2. Nebo rovnou pomocí „X" celý blok smažte. Nebojte se, vrátit si ho můžete vždy.

A ještě jednu možnost máte – je pro vás důležitější boxík „Video" než „Fotogalerie"? Chytněte tedy box za nápis „Fotogalerie" a myší ho přetáhněte pod „Video".

Naprosto stejně můžete upravovat i boxy na hlavní straně. Jen pozor – pokud pomocí „X" zavřete například box „Slovensko", nebudou se vám zobrazovat žádné články ze Slovenska. A to ani jako hlavní článek.


Změny, které budou ve velmi blízké době:

Finišují také slibované úpravy CHATu, namátkou pár vlastností, které se nově objeví:

  • zobrazování zpráv přišel/odešel bude komornější a nebude se zobrazovat vícekrát
  • šeptání bude odlišeno, aby se opticky nepletlo mezi normální konverzací
  • zvuk (s možností vypnout) při příchozí zprávě pro daného uživatele
  • barva (s možností vypnout) pro příspěvky uživatele
  • v případě, kdy se na chatu nic neděje, bude chat automaticky vypisovat hasičské vtipy
  • chat bude umět automaticky upozornit na nový článek na webu Požáry.cz
  • mnoho dalšího :-)

V brzké době také proběhne chat s někým, koho snad všichni dobře znáte (více informací bude co nevidět) a dojde ke spuštění něčeho, na čem se budete moci podílet i vy.


Změny, které chcete aby byly vidět:

V průběhu března také na utajovaném místě proběhne sraz redakce celého webu Požáry.cz. Budeme se radit, budeme vymýšlet, budeme se smát a budeme si nadávat. Protože celé redakci záleží na blahu uživatelů webu, v diskuzi pod článkem máte možnost vyjádřit se k celému webu.

Chybí vám něco? Přebývá vám něco? Něco vás na webu rozčiluje? Někdo vás na webu rozčiluje? Chcete více obrázků? Chcete méně obrázků? Chtete rychlejší informace? Přesnější informace? Aktuální informace i za cenu možné nepřesnosti? Kulturnější diskuze? Kulturnější komentáře? Cokoliv jiného?

Komentáře jsou tu pro vás! Nad přijatelnými návrhy se celá diskuze při schůzce zamyslí a dohodne.

-kaw-, -wap-, -swo-, -kow--miw-

Sdílet