Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pražští hasiči budou měsíc testovat vozidla DUSTER 4×4, společnost Renault ČR zapůjčila pražskému sboru i dodávku

Společnost Renault předala 28. dubna 2017 deset vozidel Dacia Duster s pohonem všech kol a jeden Renault MASTER vybavený rovněž pohonem 4×4 na měsíční testování Hasičskému záchrannému sboru hl. m. Prahy.

Slavnostní předání flotily bílých vozidel s červenými polepy se uskutečnilo ve spolupráci se společností TUkas ČSAO a.s. za účasti velitelů stanic Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy včetně tiskového mluvčího por. Martina Kavky, brigádního generála Romana Hlinovského a zástupců společnosti Renault Česká republika, a.s.

Hasiči budou testovat deset vozů Dacia Duster vybavených přeplňovaným vznětovým motorem 1.5 dCi o výkonu 80 kW (109 k) a opatřených pohonem všech kol, jakož i Renault MASTER s turbodieselem 2.3 dCi o výkonu 121 kW (165 k). Vyzkouší nejenom silniční schopnosti těchto vozů, ale zaměří se zejména na jejich výborné terénní vlastnosti. 

Pro lepší viditelnost na silnici i mimo ni jsou testovaná vozidla polepená červenými pruhy s nápisem HASIČI a logem Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy na kapotě, bocích i zadních dveří.

Hasiči byli do společnosti TUkas ČSAO a.s. na místo předání vozidel převezeni dvěma osobními vozy Renault TRAFIC. Po příjezdu k přítomným promluvili Zdeněk Grunt, generální ředitel společnosti Renault Česká republika, a.s. a brigádní generál Roman Hlinovský.

Následovalo slavnostní předání automobilů jednotlivým velitelům, krátké seznámení se s obsluhou vozů a catering, který zajistil Jan Holub ze společnosti TUkas ČSAO a.s.

Sdílet