Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 25. února 2009

Profesionální hasiči z Jaroměře byli v 11:22 hodin přivoláni k odstranění sněhových převisů ze střechy základní a mateřské školy v Nahořanech. Větší množství sněhu na střeše by mohlo spadnout a zranit některého z procházejících li­dí

Hradec Králové a územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Jednotky požární ochrany okresů Hradec Králové a Rychnov nad Kněžnou nezasahovaly u žádné události.

Územní odbor Náchod

Profesionální hasiči z Jaroměře byli v 11:22 hodin přivoláni k odstranění sněhových převisů ze střechy základní a mateřské školy v Nahořanech. Větší množství sněhu na střeše by mohlo spadnout a zranit některého z procházejících lidí. Hasiči pomocí automobilového žebříku odstranili sněhové převisy. (foto: stanice Jaroměř)

Náchodští hasiči byli v 15:34 hodin požádáni o pomoc s odchycením zraněné labutě z řeky Metuje v Promenádní ulici v Náchodě – Bělovsi. Hasiči na člunu se pokusili labuť chytit do sítě, ale bez úspěchu.

Broumovští hasiči pomáhali s transportem nemocné osoby do sanity ve Vernéřovicích.

Dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují a Slavoňova byli v 17:44 hodin přivoláni k hořícím sazím v komíně objektu Farního úřadu ve Slavoňově. Hasiči uhasili požár pískem a žhnoucí saze vybrali přes vybírací branku. Hasiči doporučili provozovateli odstavení topidla až do prohlídky odborníkem. Požár nezpůsobil žádné hmotné škody.

Územní odbor Trutnov

Muž si zřejmě sám podpálil byt

Profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem byli včera ve 23:27 hodin přivoláni k požáru bytu v Heydukově ulici ve Dvoře Králové nad Labem. Při příjezdu na místo hasiči zjistili, že hoří v dvoupokojovém bytě v přízemí dvoupodlažního bytového domu. Jeho uživatel byl již venku z bytu a v péči záchranné služby. V obývacím pokoji hořely sedačka a křesla, požár také zničil televizor a malbu. Další místnosti byly poničeny zplodinami hoření. Hasiči dostali požár pod kontrolu ve 23:52 hodin a uhasili dvacet minut po půlnoci. Uživatel, který zřejmě byt sám podpálil, byl následně převezen do nemocnice. Během dnešního dopoledne budou na místě požáru pátrat policisté se speciálně vycvičenými psy pro vyhledávání hořlavin. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 200 tisíc korun.

Územní odbor Jičín

Jednotky HZS Královéhradeckého kraje – územního odboru Jičín nezasahovaly u žádné události.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-miw-

Sdílet