Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Masarykově nádraží v Praze hořel vagón, trolej nebylo možné vypnout

Na Masarykově nádraží v Praze hořel v pondělí 15.05.2017 v 05:53 hodin vagón. Na místo vyjely tři jednotky hasičů z centrální a holešovické stanice, včetně hasičů z jednotky HZS SŽDC.

Požár vypukl ve vagónu na šesté kusé koleji v areálu Masarykova nádraží. Po příjezdu hasičů bylo zřejmé, že vagón je plamenným hořením zasažen v plném rozsahu. Hasiči provedli prvotní průzkum a zjistili, že se uvnitř nenacházejí lidé.

Na likvidaci požáru nasadili hasiči 3 C proudy v dýchací technice. Asi po dvaceti minutách byla ohlášena lokalizace požáru, následně probíhaly dohašovací práce.

Na začátku hasebních prací nebylo možné vypnout trolej nad vagónem, hasiči tak museli pracovat s největší opatrností. Jednotka HZS SŽDC trolej následně vyzkratovala. Požárem byla vnitřní část vagónu zničena, poškozena byla i vedlejší sekce. Sálavé teplo poškodilo vnější lak vozu a okenní výplň.

Rozsah škod a příčina požáru je i nadále v šetření hasičských a policejních vyšetřovatelů. Během zásahu byl na šesté koleji zastaven provoz.

Martin Kavka
tiskový mluvčí
HZS Praha
Sdílet