Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na parkovišti v Hradci Králové hořelo osobní vozidlo

K požáru zaparkovaného vozidla vyjeli dnes (26. února 2009) o půl páté ráno profesionální hasiči z Hradce Králové s technickým automobilem a cisternou. K požáru došlo na zabezpečeném parkovišti firmy ve Vážní ulici v Hradci Králové. P

K požáru zaparkovaného vozidla vyjeli dnes (26. února 2009) o půl páté ráno profesionální hasiči z Hradce Králové s technickým automobilem a cisternou. K požáru došlo na zabezpečeném parkovišti firmy ve Vážní ulici v Hradci Králové. Pětatřicetiletý řidič osobního vozidla Opel Astra Combi přijel na parkoviště a odjel nákladním vozidlem na pracovní cestu.

Po několika minutách zpozoroval vrátný z vedlejšího areálu kouř valící se z osobního vozidla a přivolal hasiče. Ti po příjezdu na místo nasadili vysokotlaký vodní proud a požár během deseti minut uhasili. Včasným zásahem hasičů se podařilo zabránit rozšíření požáru na celé vozidlo. Přesto plameny poškodily motorový prostor, elektroinstalaci, kapotu a přední světla.

U vedle stojícího osobního vozidla Š Octavia došlo k nepatrnému poničení laku. Příčinou vzniku požáru byla zřejmě technická závada na vozidle. Hmotná škoda na poškozeném Opelu byla předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun. Uchráněné hodnoty na poničeném vozidle a škodovce činí 20 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Foto: centrální stanice Hradec Králové

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-miw-

Sdílet