Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Havarované vozidlo poškodilo rodinný dům a víko studny

26. února 2009 byla na tísňovou linku Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje ohlášena dopravní nehoda v obci Jarpice na Kladensku. Na místo byla vyslána zásahová jednotka ze stanice Slaný s technikou CAS k24 LIAZ.

26. února 2009 byla na tísňovou linku Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje ohlášena dopravní nehoda v obci Jarpice na Kladensku. Na místo byla vyslána zásahová jednotka ze stanice Slaný s technikou CAS k24 LIAZ. 

Po příjezdu na místo události bylo jednotkou HZS zjištěno, že se jedná o převrácené osobní vozidlo, ze kterého, dle místních obyvatel, přepravované osoby utekly. Na místě zastavila projíždějící hlídka Vojenské policie, se kterou ve spolupráci byla jedna z přepravovaných osob nalezena a zadržena do příjezdu hlídky Policie ČR.

Dopravní nehodou OA byl poškozen rodinný dům a bylo poškozeno víko studny. Z vozidla naštěstí ihned neunikaly provozní náplně, které by mohly kontaminovat podzemní vody. Z důvodu nebezpečí z prodlení byla na místo vyslána odtahová služba s hydraulickou rukou, která vozidlo odstranila z blízkosti otevřené studny.

Po provedení protipožárních opatření a předání místa události hlídce PČR se jednotka HZS vrátila zpět na základnu.

Foto a podklady pro text:
nprap. David Kolář
velitel družstva, stanice Slaný

autor mjr. Libor Pospíšil
vedoucí oddělení zjišťování příčin vzniku požárů

-miw-

Sdílet