Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Den otevřených dveří u SDH Praha-Chodov

V sobotu 11. října proběhl v nové hasičské zbrojnici Sboru dobrovolných hasičů Praha 11 – Chodov den otevřených dveří. Akce se konala v rámci „Dnů Prahy 11“ jako doprovodný program Veletrhu volnočasových aktivit a sociálních služeb.

Zájem veřejnosti byl velký. Mezi 10. a 16. hodinou, kdy byla zbrojnice otevřena, se přišlo podívat přes sto lidí, převážně rodičů s dětmi. Většina obdivovala prostornou garáž, kde byl vystaven renovovaný požární automobil CAS 25 – Škoda 706, různé typy čerpadel (Macximum, Robin) a další technika pro zásahy u požárů a živelných pohrom. Málokdo pochyboval, že dobrovolní hasiči mají na Jižním Městě a v celé Praze své místo.

V prvním patře v zasedací místnosti byla vystavena různá výzbroj a výstroj. Děti si mohly vyzkoušet hasičské přilby, plynovou masku nebo opasek se sekerkou. Navíc jsme speciálně pro děti připravili preventivní koutek, kde jsme je učili, jak ohlásit požár nebo jinou událost hasičům na tísňovou linku 150. Kdo si s tímto zodpovědným úkolem poradil, dostal dárky a propagační materiály HZS ČR.

Za vydařený průběh dne otevřených dveří patří poděkování členům jednotky sboru dobrovolných hasičů a členům oddílu mladých hasičů.

Ing. Michal Brunner,
velitel Sboru dobrovolných hasičů Praha 11 – Chodov
Sdílet