Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na soutěži Grand Prix časopisu Svět kulturistiky je mezi vítězi profesionální hasič z Chrudimi

Soutěž, která nese název Grand Prix časopisu Svět kulturistiky se uskutečnila letos již pošesté, poprvé však byla na pódiu. Vydavatel časopisu Svět kulturistiky se rozhodl uspořádat soutěž před publikem a to přímo na pražském sportovním veletrhu SPORT PRAGUE jaro 2009. Mezi závodníky se ceny Grand Prix účastnil i profesionální hasič z chrudimské stanice, Milan Hodek.

Milan Hodek skončil na stupních vítězů a domů si odvezl stříbrnou medaili. Na soutěž se připravoval intenzivně téměř tři měsíce. Jeho tvrdý trénink, při němž byl sám sobě trenérem, spočíval nejen v přísném každodenním několikahodinovém tréninku v posilovně, ale hlavně pečlivě sledovaném jídelníčku. „Měl jsem nastavený dvoufázový trénink, ráno jsem trénoval na kole, pak cvičil v posilovně. Hlídat jsem si musel jídelníček, abych měl správný přísun sacharidů, bílkovin a co nejméně tuků. Za ty dva měsíce jsem zhubl o 11 kilogramů," říká skromný Milan Hodek, který na soutěži velmi příjemně překvapil porotu svým vynikajícím břišním svalstvem s ostrým reliéfem a pokud vydrží a zlepší i svalstvo nohou, určitě může brzy aspirovat na nejvyšší umístění. I on sám by se rád zúčastnil další podobné soutěže, která se bude konat již v červnu.

„Musím se přiznat, že jsem nyní byl ve vynikající kondici," prozrazuje s úsměvem a hrdě Milan, kterého v jeho úsilí podporovala nejen manželka s dcerou, kolegové v práci, ale i fitness centrum v Chrudimi, kde se Milan připravoval. Milan Hodek se věnuje kulturistice již řadu let. Hlavní cenu Grand Prix časopisu Svět kulturistiky již totiž získal, a to hned dvakrát za sebou v letech 2005 a 2006. Jak sám ale dodává, byla to korespondenční soutěž. Ta letošní byla prvně na pódiu a Milan si každý výstup na jevišti pořádně vychutnával. Hlavní cena Grand Prix mu unikla o jeden jediný bod, ale i tak je mezi hasiči Pardubického kraje zcela určitě jedničkou.

obrázek č. 1, 2, 3, 4 – soukromý archiv Milana Hodka
obrázek č. 5 – Milan Hodek se účastní i nejtěžších soutěží u profesionálních hasičů nazvaných TFA. I tady dosahuje vynikajících výsledků


por. Bc. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

-swo-

Sdílet