Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při dopravní nehodě na Mladoboleslavsku byla zraněna řidička

Dopravní nehoda jednoho osobního automobilu byla na tísňovou linku Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje nahlášena krátce před půl desátou dopolední. Dle provotního hlášení mělo jít o dopravní nehodu s vyproštěním osob.

Na místo dopravní nehody byla vyslána zásahová jednotka ze stanice Bělá pod Bezdězem s technikou CAS K 25 L101 a OA VEA 2 Jeep. Dále byla povolána jako posilová jednotka Stanice Mladá Boleslav s technikou OA TA Jeep 4.0. Na místo případu vyjel i příslušník pro ZZP.

Průzkumem bylo zjištěno, že došlo k téměř čelnímu nárazu osobního automobilu Škoda Octavia GLX TDi do stromu u silnice. K nehodě došlo na silnici III. třídy mezi obcemi Čistá a Plužná. Osobní automobil se po nárazu nacházel v příkopu a na kolech.

Pvní na místě zasahovala posádka ZZS, která provedla vyproštění řidičky a malého dítěte z vozu ještě před příjezdem jednotek PO. Řidička byla odvezena s bolestmi zad do nemocnice. Dítě bylo také preventivně odvezeno, ač na první pohled bylo nezraněno. Velký podíl na tom má jistě to, že dítě bylo řádně připoutano v autosedačce.

Dále jednotky provedly protipožární opatření a kontrolu unikajích provozních kapalin. Poté se na místo dostavila Policie ČR a místo jí bylo předáno. Všechny jednotky se vrátily na základnu.

autor por. Ing. Michal Macoun
Vyšetřovatel požárů ÚO Mladá Boleslav


-swo-

Sdílet