Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Planý poplach opět vyděsil Klatovany

Sirény oznamující únik čpavku opět vyděsily obyvatele Klatov. Hlášení o úniku čpavku ze zimního stadionu v Klatovech se ozvalo v pondělních ranních hodinách. Jednalo se opět o planý poplach kvůli vadnému čidlu.

Ilustrační foto

Jednotka z Klatov byla k monitoringu úniku čpavku byla povolána v pondělí 2. března 2009 v 4.51 hodin. Krátce před tím se městem ozývaly sirény oznamující únik čpavku ze zimního stadionu v Klatovech. Jednotka na místě nepotvrdila únik čpavku, opět se jednalo o vadné čidlo, které způsobilo poplach už v noci z pátku na sobotu.

Příčinou bylo selhání čidla na sekundárním okruhu vodního chlazení zimního stadionu v Klatovech. Ústředna detekce plynů poruchu vyhodnotila jako zjištěný únik čpavku a reagovala vyhlášením poplachu. Vzhledem k tomu, že je tato ústředna přímo spojena s ústřednou ovládající poplachovou sirénu na střeše stadionu, došlo k přenesení informace o poplachu i na toto zařízení a následně byla odvysílána všeobecná výstraha – doplněná tísňovou informací o úniku čpavku. Opravu vadné technologie zajistí provozovatelé stadionu dnes.

Ilustrační foto

por. Mgr. Alena Marešová
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje

-swo-

Sdílet