Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tomáš Petreček, profesionální hasič z Opavy, přivezl s týmem ze Španělska „bramborovou“ medaili

Čtyři noci téměř bez spánku a v nohách přes pět set kilometrů v přímořské oblasti Španělska, poblíž Santiaga de Compostela. Český reprezentační tým uspěl ve dnech 7. – 14. 5. 2017 na Světovém poháru v adventure race ve Španělsku a ve velké konkurenci vybojoval čtvrté místo.

„Střídalo se horské kolo, běh, kajak na moři i řekách a canyoning,“ vyjmenoval extrémní sportovec Tomáš Petreček z Opavy.

Vedle těchto disciplín a mnoha kilometrů závodníky potrápil také déšť a příliv a odliv, který jim znesnadňoval pádlování na moři.

„Promočení jsme museli vydržet třeba celou noc v tamních horách. Na běžeckých etapách jsme museli přeplavat zálivy s velmi studenou vodou, takže jsme se klepali a snažili se aspoň trochu plavat,“ přiblížil závod Petreček.

Součástí závodu byl také takzvaný coasteering – tedy náročný běh podél pobřeží, po plážích a útesech v blízkosti oceánu.

„Náročná byla také orientace. Pořadatelé připravili záludnou trasu. Trochu netradiční pro nás bylo i jedno z dep, které bylo v obchodním centru. Takže jsme jezdili na kole mezi zákazníky a chystali se do dalších etap a lidé kolem nás nakupovali,“ popsal Petreček, který se už s týmem chystá na další závod do Ruska, kam by měli reprezentanti odletět v červnu.

Složení týmu Black Hill / OpavaNet
Tomáš Petreček, Tereza Rudolfová, Jan Obuškevič a Dan Šilar

Sdílet