Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Plzni proběhl 28. ročník Memoriálu Milana Kružíka ve dvou disciplínách požárního sportu

Na požární stanici Plzeň Košutka proběhl 28. ročník Memoriálu Milana Kružíka, požární sportovci se utkali ve dvou disciplínách požárního sportu.

XXVIII. ročník Memoriálu Milana Kružíka se konal v pátek 19. května 2016 od 9:00 hodin na požární stanici Plzeň-Košutka. Pořadatelem byl HZS Plzeňského kraje – územní odbor Plzeň ve spolupráci s Hasičským sportovním klubem Plzeň a Českou hasičskou sportovní federací. Partnerem akce byl již tradičně hypermarket Globus a společnosti Deva, Bohemia Sekt, Šmucler, PBS, Colt, Renoplast Chotíkov a Plzeňský Prazdroj. Mediálním partnerem byla televize Fire TV. O catering se postaral Pivovar Purkmistr.

Soutěžilo se ve dvou disciplínách dle platných pravidel požárního sportu – výstup do 4. podlaží cvičné věže a běh na 100 metrů s překážkami. Soutěž je zařazena do Českého poháru ve dvojboji pro rok 2017.

Ve výstupu na věž na třetím místě skončil Vladislav Filip ze Středočeského kraje, který věž zdolal za 14,14 vteřin. Druhé místo patří Jakubovi Pěknému z Ústeckého kraje, který se na vrchol věže dostal za 13,6 vteřin. Pro zlato si vyšplhal za 13,58 vteřin Kamil Bezruč z Moravskoslez­ského kraje.

Ve 100 metrech překážek třetí pozice putuje k SDH Kvasiny, vybojoval ji Lukáš Kroupa​, který dal stovku za 16,02 vteřin. Na druhém místě s výsledkem 15,77 vteřin skončil Martin Lidmila z SDH Zbožnov. Nejrychlejší, a tím pádem zlatý, byl Jakub Pěkný z Ústeckého kraje. Na vítězství mu stačilo být o pouhé 2 desetiny rychlejší, než jeho soupeři.

Dvojboj byl rozdělen do kategorií do 35 let a nad 35 let. Bronz získali Jakub Pavlíček z Pardubického kraje a Lukáš Hons z Vysočiny. Pro stříbrnou medaili si přišli David Dopirák a Jan Hůla, oba z Plzeňského kraje. Zlato si vydvojbojovali závodníci Jakub Pěkný z Ústeckého kraje a Jan Hopp z Prahy.

Nejlepší zahraniční závodník ve dvojboji byl Thomas Purrer.

Z ÚO Plzeň se nejlépe umístili Jindřich Harasimovič a Jan Hůla.

Pavla Jakoubková
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje
Sdílet
Přiložené soubory
vysledky.pdf zobrazit online PDF 122 kB