Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na „Ground Zero“ na Manhattanu bude vybudován provizorní památník

Součástí pamětního místa by měla být i zákoutí pro odpočinek, kde by mohli návštěvníci trávit čas o samotě. „Zeď (s pamětními deskami) dá možnost rodinám obětí i návštěvníkům pohlížet na místo s úctou a vážností a vzpomínat na onen osudný den,“

NEW YORK 22. srpna – Provizorní památník v podobě desky se jmény všech identifikovaných obětí, které zahynuly loni v září ve Světovém obchodním středisku (WTC), bude vystavěn na tzv. „Ground Zero“ na Manhattanu. Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na středeční prohlášení guvernéra státu New York George Patakiho.

Jména 2819 dosud identifikovaných obětí budou vepsána na velké desky ze skla, které by měly být umístěny na místo teroristického útoku do konce roku, upřesnil Pataki na tiskové konferenci.

Desky, které na místě zůstanou až do výstavby konečné verze památníku, umožní návštěvníkům vzdát hold obětem při pohledu na místo, kde WTC stálo, uvedl guvernér.

prohlásil Pataki.

Dosud předložené návrhy nové výstavby na tzv. „Ground Zero“, kde před teroristickými útoky 11. září stávalo WTC, v očích veřejnosti i profesionálních architektů propadly.
Sdílet