Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO – V prvních březnových dnech opět na silnicích umírali lidé

V pondělí 2. března 2009 Středočeští hasiči vyjížděli k několika dopravním nehodám, při kterých bohužel na silnicích opět umírali lidé.

V 11:25 hodin vyjížděli hasiči ze stanice Kralupy nad Vltavou k dopravní nehodě mezi obce Líbeznice a Odolená voda v okrese Praha-východ. Na místě hasiči zjistili, že se jedná dopravní nehodu osobního automobilu a dodávky. Při nehodě byla zraněna jedna osoba. Jednotka provedla protipožární opatření.

K vážnější dopravní nehodě vyjížděli hasiči ze Slaného na silnici 1/16 Slaný – Karlovy Vary do katastru obce Kalivody na Rakovnicku v 13:56 hodin. Střet osobního automobilu se vzrostlým stromem nepřežil řidič vozidla, který ve vozidle cestoval sám. Jednotka hasičů provedla pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení vyproštění mrtvé osoby a zajištění vozidla. Místo bylo následně předáno Policii.

K dopravní nehodě jednoho osobního a nákladního vozidla byly vyslány zásahové jednotky ze stanic Nymburk a Poděbrady mezi obce Kopidlno a Činěves na Nymbursku ve 14:08 hodin. Na místě jednotky průzkumem zjistily, že při srážce osobního a nákladního vozidla došlo k vážnému zranění jedné osoby, u které následně přivolaný lékař konstatoval smrt. Jednotky provedly vyproštění osoby z vozidla, následně protipožární opatření a úklid vozovky.

Ke srážce celkem 6 osobních vozidel došlo v katastru obce Mladá Boleslav, místní části Debř v 15:10 hodin. Na místo byly vyslány zásahové jednotky profesionálních hasičů ze stanic Mladá Boleslav a Bělá pod Bezdězem a jednotka hasičů podniku ŠKODA a.s. Na místě hasiči zjistili, že při srážce 6 vozidel byly zraněny celkem 3 osoby, které byly v péči záchranné služby. Jednotky provedly protipožární opatření a pomoc záchranné službě s transportem zraněných.

Dopravní nehoda s následným požárem v obci Hořovice, směr Jince byla na tísňovou linku hasičů ohlášena v 16:05 hodin. Jednotka profesionálních hasičů ze stanice Hořovice na místě zjistila, že se jedná o dopravní nehodu dvou osobních automobilů, přičemž nebyly shledány známky po vznikajícím požáru. Jednotka provedla protipožární opatření a úklid vozovky.

V 16:39 byla na tísňovou linku Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje ohlášena dopravní nehoda v Kladně – Kročehlavech. Zásahová jednotka ze stanice Kladno na místě zjistila, že se jedná o dopravní nehodu celkem 3 vozidel. Jednotka provedla protipožární opatření a úklid vozovky.

Foto: Lukáš Vejvar
odd. ZPP Kladno

por. Bc. Tomáš Nocar
vyšetřovatel požárů

autor mjr. Libor Pospíšil
vedoucí oddělení zjišťování příčin vzniku požárů


-swo-

Sdílet