Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nové Atego od Rosenbauera už i na požární stanici Čadca

Další ze stanic HaZZ na Slovensku obdržela nové vozidlo prvního výjezdu. Opět se jedná o cisternovou automobilovou stříkačku na podvozku Mercedes-Benz Atego s nástavbou Rosenbauer/Stražan.

Jeden z našich slovenských čtenářů, konkrétně Jozef Malík nám zaslal fotografie nového přírůstku ve vozovém parku požární stanice HaZZ SR Čadca. Jedná se o nový CAS Mercedes/Rosen­bauer/Stražan.

Podvozok je továrenskej značky Mercedes-Benz 1529AF 4×4 ATEGO, skriňová nadstavba je továrenskej značky ROSENBAUER. Tieto Mercedesi majú vo výbave už skoro všetký hlavné stanice HaZZ na Slovensku.

Obsah nádrže na vodu je 3000 l, nádrž na penidlo + nádrž na změkčovadlo. Vo výbave sa nachádza vyprosťovacie zariadenie Holmatro, vzduchové vankúše, elektro centrála 14 kW, plavajúce čerpadlo, pretlakový ventilátor, motorová píla, motorová rozbrušovačka, ochranné obleky Aurer, dýchacie prístroje Aurer, zdravotnícky material, hlinikové rebríky – vysúvaci aj nadstavovací.


Mercedes je ďalší z rámcovej dohody na dodanie 40 ks automobilov hasičskej záchrannej služby Hasičského a záchranného zboru typu 1B, ktorú Ministerstvo vnútra SR uzavrelo s firmou STRAŽAN s.r.o., Bratislava. Rámcová dohoda je uzavretá na dobu určitú do 31. 12. 2009.

Náš server vám již dvakrát přinesl informace o těchto nových vozidlech pro HaZZ a tak jen přidáváme odkazy na předešlé články. Automobil doznal mnoho změn k lepšímu, ale i k horšímu viz např. rolety – klasické se středovým zámkem oproti původním, jednoznačně lepším s podélným madlem.

Technický popis původní, tedy mírně odlišné CAS 30 (odchylky v nástavbě, počtu přepravovaných osob a vybavení, ale jinak de facto stejný vůz, jako nové Mecedesy…)

https://www.pozary.cz/…28_7280.html

Předání prvních nových CAS

https://www.pozary.cz/…r_12820.html



Foto a info: Jozef Malík a HaZZ SR

 -wap-

Sdílet