Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 3. března 2009

Královéhradečtí hasiči prožili poměrně klidný den 3. 3. 2009. Likvidovali pouze jediný požár. Hořel odpadkový koš u hypermarketu.

Hradec Králové
Hradečtí hasiči ve 14:30 hodin vyjeli k požáru odpadkového koše na autobusové zastávce u hypermarketu Tesco na Rašínově třídě v Hradci Králové.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou
Profesionální hasiči z Dobrušky byli ve 13:41 hodin přivoláni do obce Pohoří na pomoc s transportem zraněného muže do sanity. Devětadvacetiletý muž spadl ze štaflí a zranil se. Hasiči pomohli záchranné službě s uložením zraněného muže do vakuové matrace a transportem do sanity.

Územní odbor Náchod
Jednotky HZS Královéhradeckého kraje – územního odboru Náchod nezasahovaly u žádné události.

Územní odbor Trutnov
Trutnovští hasiči byli dopoledne přivoláni k dopravní nehodě, která se stala v Jičínské ulici v Trutnově. Při srážce osobního vozidla Mitsubishi Colt s nákladním Mercedesem – Benz nebyl nikdo zraněn. Hasiči zabezpečili vozidla proti požáru, odpojili autobaterie a zabránili úniku provozních látek.

Územní odbor Jičín
Hasiči ze stanice Jičín byli ve 14:58 hodin přivoláni do ulice Kosmonautů v Jičíně. Městská policie ohlásila, že majitelka jednoho z bytů již dlouhodobě nevychází a neotvírá dveře. Hasiči otevřeli byt pomocí speciálního nářadí a v chodbě našli jednasedmdesá­tiletou ženu se zdravotními problémy. Na místo byla přivolána záchranná služba, která ženu ošetřila a hasiči snesli pacientku do sanity.

por. Bc. Martina Žahourková, tisková mluvčí HZS Královéhradeckého kraje

-kaw- 

Sdílet