Neděle 19. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě osoby vyprošťovali hasiči u nehody v Korkusově Huti, střetlo se osobní vozidlo s nákladním

Vážná dopravní nehoda se stala v úterý 23. května 2017 v odpoledních hodinách v obci Korkusova Huť. Nehoda, ke které v 13:13 hodin vyjížděla jednotka profesionálních hasičů ze stanice Vimperk, byla ohlášena s nutností vyproštění zraněných osob.

Průzkum na místě ukázal, že se jedná o střet nákladního vozu značky Renault, pod kterým zůstalo osobní auto značky Hyundai Coupe. Dalším účastníkem nehody byl osobní vůz značky BMW.

Ze zavinění dopravní nehody je důvodně podezřelá řidička osobního vozidla Hyundai, která při projíždění levotočivé zatáčky nepřizpůsobila rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a povaze komunikace, následkem čehož se vozidlo dostalo do smyku, vyjelo vpravo mimo vozovku, kde se čelně střetlo s listnatým stromem.

Po střetu se z vozidla uvolnil startér, který poté narazil do čelního skla protijedoucího osobního vozidla BMW, následkem čehož bylo vozidlo odraženo na další protijedoucí nákladní soupravu Renault.

Alkohol byl u všech tří řidičů negativní. Hmotná škoda na vozidle Hyundai je odhadem 45 000 korun, na vozidle BMW 50 000 korun a na nákladním vozidle zhruba 200 000 korun.

por. Bc. Martina Joklová, Policie ČR

Zasahující hasiči museli z Hyundaie vyprostit dvě zaklíněné osoby. Hyundai jednotka rozstříhala hydraulickým vyprošťovacím zařízením a obě osoby během čtvrt hodiny předávala zdravotníkům. Ti obě zraněné osoby stabilizovali a hasiči pak pomohli s naložením a transportem do vrtulníku LZS.

Zároveň z vyproštěním hasiči zajistili auta protipožárním opatřením, vyteklé provozní kapaliny na silnici zasypali sorbentem. Zásah jednotka ukončila okolo půl čtvrté odpolední. Nehodu šetřila Policie ČR.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet