Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči z Březové – Lesních Albrechtic mají nový dopravní automobil na podvozku Renault Master

Dopravní automobil DA10-L1MS na podvozku Renault Master 2,3 dCi byl předán 30. dubna 2017 hasičům v Lesních Albrechticích.

Svůj historicky první nový automobil jednotka sboru dobrovolných hasičů Lesní Albrechtice získala díky dotaci Ministerstva vnitra – Generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky za přispění Moravskoslezského kraje a obce Březová.

Kompletní dodávku tohoto vozidla realizovala společnost MOTO-TRUCK CZ s.r.o.

Na nový 9místný dopravní automobil se albrechtičtí hasiči již dlouho těšili – až přišel duben 2017, kdy zaparkoval v jejich garáži nový Renault Master DA10-L1MS. 7. května 2017 bylo vozidlo u příležitosti svátku sv Floriána požehnáno.


Na kabině je vozidlo osazeno světelnou a zvukovou signalizací. Na střeše je umístěno VRZ zábleskového typu. V přední masce je osazen pár zábleskových LED světel. V prostoru pro příslušenství v nástavbě jsou namontovány držáky dýchacích přístrojů a dalšího materiálu.

V zadní části se nachází výsuvné plata s motorovou stříkačkou PS12, elektrocentrálou, kalovým čerpadlem atd. Dělící přepážka je pevná. Osvětlení v nástavbě je pomocí LED světel. Vozidlo si s sebou veze kompletní vybavení pro verzi DA10-L1MS.

Požadavky hasičů byly velmi náročné, ale byly plně realizovány k celkové spokojenosti.

Pro lepší stabilitu a komfortní jízdu je vozidlo na zadní nápravě doplněno o přídavné vzduchové pérování. Tímto se taká snižuje zatížení na listová péra, když je vozidlo zaparkované v garáži.

Nové vozidlo ihned po příjezdu otestovali nejmladší hasičky a hasiči, kteří v něm chtěli i nocovat.

Velké poděkování patří starostovi obce Březová panu Pavlu Schneiderovi, který spolu s velitelem p. Petrem Kolovratem a členem rady obce Vlastislavem Kolovratem pečlivě dohlíželi nad celkovou realizací.

Renault Master je dlouhý 6 198 mm, široký 2 070 mm a vysoký 2 970 mm. Maximální přípustná hmotnost je 4 500 kg.

S DPH vozidlo stálo přesně 1,5 milionu korun. 450 tisíc korun byla dotace z MV ČR – GŘ HZS ČR, 225 tisíc korun zadotoval Moravskoslezský kraj, 150 tisíc korun byl dar firmy TESKO Kolovrat s.r.o. z Lesních Albrechtic a 50 tisíc korun přispělo místní SDH.

Sdílet