Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pro ženu zraněnou při nehodě letěl do Struhařova vrtulník

V pátek 26. května čtyři minuty po půl desáté přijala operátorka tísňové linky HZS Středočeského kraje informaci o vážné dopravní nehodě osobního a nákladního vozidla ve Struhařově v okrese Praha-východ.

K události vyslal operační důstojník profesionální hasiče ze stanice Říčany a jednotku dobrovolných hasičů obce Mnichovice. Už za devět minut byla první jednotka na místě, kde bylo zjištěno, že v osobním vozidle v době nehody cestovaly tři ženy. Jedna z nich zůstala zaklíněna na místě spolujezdce a hasiči ji následně vyprostili pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení.

Poté si zraněnou osobu převzala do péče zdravotnická záchranná služba, která provedla prvotní ošetření. Vzhledem k tomu, že na místo byla současně s pozemní posádkou ZZS vyslána také letecká záchranná služba, byla žena nakonec transportována vrtulníkem do jedné z pražských nemocnic. Druhá osoba byla převezena do nemocnice sanitním vozem. Hasiči dále provedli zajištění místa nehody a protipožární opatření a řídili dopravu.

Příčina nehody je předmětem dalšího vyšetřování, ale s největší pravděpodobností bude viníkem řidič nákladního vozidla, který vycouvával z vedlejší na hlavní ulici, aniž by měl potřebný výhled nebo zajištěnu asistenci prostřednictvím další osoby.

nprap. Petr Svoboda
oddělení IZS
HZS Středočeského kraje
Sdílet