Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Plameny v Jiříkově na Děčínsku zničily obytný dům, záře z požáru byla viditelná několik kilometrů

Po desáté hodině večerní v neděli 28. května 2017 bylo na operační středisko HZS Ústeckého kraje nahlášeno, že v Jiříkově na Děčínsku, v ulici Filipovská, hoří střecha obytného domu.

Na místo okamžitě vyjely čtyři jednotky – profesionální a dobrovolná ze Šluknova společně s kolegy z Jiříkova a Rumburku. V době příjezdu prvních hasičů na místo byla celá střecha v jednom ohni a vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu. Na místo tak vyjely i jednotky z Varnsdorfu a Krásné Lípy s cisternami.

Všichni obyvatelé, v domě jich bydlelo přibližně dvacet, již byli mimo zasažený objekt. O jejich situaci bylo informováno vedení města, to bude situaci dále řešit.

Zásah probíhal několika vodními proudy ze všech stran objektu, nasazena byla i výšková technika – rumburský žebřík a jiříkovská plošina. Pracovník ČEZu musel také odpojit elektřinu, její vedení bylo přímo na objektu.

Po přibližně dvou hodinách zásahu byl požár lokalizován, následně hasiči dále dohašovali a rozebírali půdní konstrukce. Po ukončení zásahu bude nařízena dohlídka, tu bude provádět místní jednotka.

Příčinu na místě zjišťoval vyšetřovatel požárů z Děčína, v šetření je i výše způsobené škody.

Sdílet