Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár nízkoenergetického domu za milion s vážným zraněním

Tři jednotky hasičů zasahovaly ve čtvrtek 5. 3. 2009 odpoledne v Novém Jičíně-Žilině u požáru hrubé stavby nízkoenergetického rodinného domu. Za požár s předběžnou škodou jeden milion korun může zahřívání asfaltové krytiny (ipy), určené na izolaci podlahy.

Tři jednotky hasičů zasahovaly ve čtvrtek 5. 3. 2009 odpoledne v Novém Jičíně-Žilině u požáru hrubé stavby nízkoenergetického rodinného domu. Za požár s předběžnou škodou jeden milion korun může zahřívání asfaltové krytiny (ipy), určené na izolaci podlahy. Jeden z pracovníků stavební firmy se při požáru nadýchal zplodin a popálil se na obličeji, byl převezen do Popáleninového centra Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

V hrubé stavbě domu začalo hořet ve čtvrtek kolem 14. hodiny. Na tísňovou linku hasičů zavolal jeden ze zaměstnanců stavební firmy, která zde připravovala podlahu. Podle jeho slov se oheň rychle rozvinul, když během dvou minut přeskočil na polystyrénové desky zdí. Jiný řemeslník se nadýchal zplodin hoření a popálil se, když chtěl z objektu vynést tlakovou láhev s plynem.

Na místě zasahovala jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Novém Jičíně a dvě jednotky dobrovolných hasičů – ze Starého Jičína a Hodslavic. Hasiči dostali požár pod kontrolu už za deset minut, dohašování jim trvalo půlhodinu.

Šlo o dvoupodlažní dům se sedlovou střechou dosud bez instalovaných oken, který stál v Potoční ulici zhruba půl roku bez dalších stavebních zásahů. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost při řemeslnických pracích. Zraněný muž utrpěl podle nám dostupných informací popáleniny obličeje a horních cest dýchacích.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje

-miw-

Sdílet