Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jeden člověk zemřel po nehodě tří kamionů na dálnici D1, hasiči poskytovali lidem v koloně tekutiny

Jihomoravští hasiči ze stanic BVV, Lidická, Tišnov a Rosice zasahují u nehody čtyř kamionů na na 172. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu.

Cestu k zásahu opět komplikovali neukáznění řidiči, kteří nerespektují vytvoření tzv. záchranné uličky ještě před příjezdem záchranných složek a výrazně tím zpomalují dojezd našich vozidel. Navíc se po průjezdu hasičských vozů opět vracejí do jízdních pruhů a tím zpomalují další přijíždějící techniku.

Hasiči na místě zjistili, že se jedná o nehodu tří kamionů. Kabina jednoho z nich při tom byla zcela zapasovaná do zadní části dalšího kamionu. Přibližně po 20 minutách se podařilo hasičům dostat ke zdevastované kabině. Řidič však střet nepřežil. Řidič z dalšího kamionu se zranil.

Následovalo asi dvouhodinové vyprošťování těla zemřelého řidiče, přičemž bylo nutné nadzvednout pobořenou střechu kabiny a kompletně ji odstranit.

Vzhledem k tomu, že byl provoz na dálnici ve směru na Prahu zastaven, vytvořila se před nehodou několikakilometrová kolona. Naše operační středisko obdrželo informaci, že někteří z cestujících v koloně potřebují v souvislosti s třicetistupňovým horkem naléhavě tekutiny. Hasiči proto v koloně poskytovali lahve s vodou.

Sdílet