Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Havlíčkově Brodě proběhla soutěž v dovednostech práce s motorovou řetězovou pilou

V dubnu letošního roku proběhla na stanici profesionálních hasičů v Havlíčkově Brodě na Žižkově ulici soutěž v dovednostech práce s motorovou řetězovou pilou. Koná se již třetí rok.

Na přípravě se podílela skupina nadšenců pod vedením nstržm. Radka Lepešky, hlavního instruktora práce s motorovou řetězovou pilou a několika dalších příslušníků. Pravidla jsou drobně upravena, aby vyhovovala možnostem a prostorům, které na územním odboru jsou.

Základem soutěže byly čtyři disciplíny: výměna řetězu u pily, odvětvování kmene, kombinovaný řez kmene a řez kmene ve dvojici za využití ruční pily „kaprovky“. Rozhodující nebyl pouze dosažený čas, ale zručnost, přesnost a dodržení pravidel. Soutěže zúčastnilo celkem 31 soutěžících.

Kromě 25 soutěžících ze všech stanic územního odboru Havlíčkův Brod soutěžilo i 6 profesionálních hasičů podniku SŽDC, stanice Havlíčkův Brod. Vyhodnoceni byli jednotlivci v každé disciplíně a celkově týmy, které byly tvořeny třemi příslušníky. Samostatně byla hodnocena disciplína řezání ruční pilou.

K vytvoření pohodové atmosféry pomohlo velmi dobré občerstvení, káva, čaj a domácí buchty, které z domu přinesli příslušníci. Soutěž proběhla za podpory vedení HZS Kraje Vysočina, ředitele územního odboru Havlíčkův Brod a velitele centrální stanice. V soutěži nebyli poražení, ti nejrychlejší a nejšikovnější byli oceněni a odměněni. Velmi důležitým faktem je, že se nikdo nezranil a tak se všichni mohou připravovat a těšit na příští ročník 2018.

Sdílet