Čtvrtek 18. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V krajském TFA zvítězil Michal Stejskal z liberecké stanice

Čtvrteční dopoledne na požární stanici v Jablonci nad Nisou patřilo Krajské soutěži HZS Libereckého kraje v disciplínách TFA (Toughest Firefighter Alive bývá volně překládáno jako „nejtvrdší hasič přežívá"). Závodu se zúčastnilo celkem 22 hasičů z územních odborů Jablonec nad Nisou, Semily, Liberec, Česká Lípa a nechybělo družstvo libereckých drážních hasičů.

Na náročné trati se nejvíce dařilo Michalu Stejskalovi z Liberce, který ji zdolal za 278,63s. Stříbro si ze závodů odvezl rovněž liberecký Jan Pipiš za čas 301,77s a bronz vybojoval Aleš Zeman, který slouží na stanici v Turnově. Jeho čas byl 321,52s.

Závody TFA jsou extrémně fyzicky náročné. Proto je vítězem v podstatě každý, kdo trať dokončí. Závodníci v první části roztahovali 2 hadice, následovalo smotání a uložení do boxu. Na druhém úseku museli provést 80 úderů kladivem, přenášet barely pod sníženým profilem, transportovat 80 kilogramovou figurínu a překonávat 2 metry vysokou bariéru.

Ve třetí etapě vystoupali po žebříku na lešení do prvního podlaží, kam pomocí lana vytáhli smotané 2 ks hadice B. Po sestupu na závěr zdolávali schody do 6. patra cvičné věže.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet
Přiložené soubory
1329cz.xls zobrazit online XLS 13 kB