Pátek 17. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Benefiční akce Společně k cíli pomohla nadačnímu fondu Šance onkoláčkům

Dne 27. 5. 2017 proběhla v karlovarském kraji akce s názvem SPOLEČNĚ K CÍLI, kterou uspořádali JSDH Ostrov s HZS Karlovarského kraje stanicí HZS Toužim a Karlovy Vary.

Prvotní myšlenka vzešla od velitele JSDH Ostrov Josefa Černého ml. Po pár organizačních schůzkách a rozdělení úkolů se povedlo Oldřichu Palasovi, Iloně Giertl DiS., npor. Ing. Jiřímu Horníkovi DiS., mjr. Ing. Dušanu Uhlíkovi a plk. Ing.Romanu Krumphanzlovi tuto akci zhruba po necelém roce zrealizovat.

Jednalo se o benefiční štafetový běh a jízdu na kole v celkové délce 48,5 km. Účastníci vystartovali v 8.00 ze stanice HZS Toužim přes stanice HZS Karlovy Vary a HZSp Čepro Hájek se dopracovali až do cíle na hasičskou zbrojnici v Ostrově. Trasa byla pro běžce připravena formou štafety a cyklisté ji zdolávali v celé její délce. O tom, že se všichni zúčastnění zhostili této akce opravdu s vervou vypovídá i fakt, že jeden běžec zvládl zaběhnout celou trasu.

Při této akci probíhaly na zmíněných stanicích dny otevřených dveří, ukázky techniky, soutěže pro děti a v Ostrově i prodej ručně vyrobených výrobků, který se také shledal s velkým úspěchem.

Účelem této akce bylo podpořit Nadační fond Šance onkoláčkům, který pomáhá dětem s vrozenými vadami, s onkologickým nebo jiným závažným onemocněním (www.nfsanceonkolackum.cz).

Po doběhnutí bylo zástupkyním NFŠO předán šek na 63 131 Kč. Tato částka však nebyla konečná. Po přičtení poslední pokladničky, která se nacházela na nedalekých Kyselských slavnostech a dopočtení prodeje se částka vyšplhala na úžasných 72 075 Kč.

Tato akce by ale nemohla vzniknout bez hlavního partnera Čepro a.s. sklad Hájek, který věnoval 30 000 Kč a sponzorů WITTE Automotive 8 000 Kč, Ostrovská teplárenská a.s. 3 000,– a Mattoni – Karlovarské minerální vody, která dodala 182 ks Mattoni sport 0,75l.

Tímto bychom chtěli moc poděkovat sponzorům, běžcům a cyklistům, dobrým lidem, kteří věnovali své výrobky do stánku pro dobrou věc, všem, kteří se aktivně zapojili do příprav a organizace celé akce a těšíme se na další ročník.

Ilona Giertl
Hasiči Ostrov
Sdílet