Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči prováděli výcvik s motorovou pilou

Práce s motorovou pilou u jednotek požární ochrany je prací důležitou a potřebnou pro zdolávání požárů, technických zásahů při záchraně osob a poslední řadě také při živelních pohromách.

Práce s motorovou pilou u jednotek požární ochrany je prací důležitou a potřebnou pro zdolávání požárů, technických zásahů při záchraně osob a poslední řadě také při živelních pohromách. Využití motorových pil pro všechny druhy prací, které je možno s nimi vykonávat , klade pochopitelně současně daleko vyšší nároky na odborné znalosti a fyzickou zdatnost příslušníků jednotek požární ochrany.

Motorová pila se stala každodenním pomocníkem příslušníků jednotek požární ochrany, a proto jsou na ni kladeny vyšší nároky na odbornou způsobilost. Práce s motorovou pilou zahrnuje mnoho různých pracovních situací s jednoduchými či komplikovanými pracovními postupy. Aby se příslušníci jednotek požární ochrany vyhnuli nehodám a úrazům, je důležité získat vědomosti o vhodných pracovních postupech pro různé situace. Hasiči si tyto postupy osvojí již při základní odborné přípravě a dále prohloubí při pravidelném výcviku.

Například chrudimští hasiči v těchto dnech prováděli výcvik kácení stromů řetězovou pilou a zároveň výcvik lezců, tedy lezení na stromy pomocí stupadel a lezecké techniky. Výcvik se uskutečnil na Střední integrované škole obchodů a služeb v Chrudimi.



Info: por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

-wap-

Sdílet