Čtvrtek 16. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda motocyklu v Prostřední Bečvě si vyžádala jeden lidský život, vrtulník přiletěl dvakrát

Nehoda motocyklu na silniční komunikaci vedoucí z Prostřední Bečvy na Pustevny byla hasičům nahlášena v 9:30 hodin. Na místo nehody byla vyslána jednotka Hasičského sboru města Rožnov pod Radhoštěm a jednotka dobrovolných hasičů z Horní Bečvy.

Hasiči, policie i sanitka zdravotnické služby přijeli na místo nehody současně. Zraněnému řidiči motocyklu, i spolujezdci, poskytovali první pomoc osoby, které oba účastníky nehody vytáhli z vodní nádrže. Motocykl byl ve vodě, a protože z něj nevytékaly žádné provozní kapaliny, rozhodla policie, že pro potřeby vyšetřování zůstane motorka ve vodě.

Zdravotníci převzali oba zraněné do své péče. Hasiči pomohli s naložením jedné zraněné osoby do sanitky a později do vrtulníku, který zraněného transportoval do nemocnice. Druhý účastník nehody bohužel podlehl svým zraněním.

V blízkosti nehody zkolaboval cyklista a přítomní zdravotníci si opět vyžádali přílet vrtulníku. Hasiči, ve spolupráci s policií, zastavili provoz, aby mohl vrtulník přistát. Po odletu vrtulníku s cyklistou byl provoz na silnici obnoven.

Následně hasiči vytáhli s pomocí ocelového lana a ruční síly motocykl z vody.

Foto: Hasiči Rožnov p. R.
Roman Žemlička
HZS Zlínského kraje
Sdílet