Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vozíčkářku před uhořením zachránil náhodný svědek

Pravděpodobně technická závada na elektroinstalaci byla na vině požáru osobního vozu, který začal hořet v neděli 8. března 2009 krátce před 15. hodinou v ulici U Sila v liberecké části Vratislavice nad Nisou. Na místo byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Liberec spolu s dobrovolnými kolegy z Vratislavic nad Nisou.

Pravděpodobně technická závada na elektroinstalaci byla na vině požáru osobního vozu, který začal hořet v neděli 8. března 2009 krátce před 15. hodinou v ulici U Sila v liberecké části Vratislavice nad Nisou. Na místo byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Liberec spolu s dobrovolnými kolegy z Vratislavic nad Nisou.

K požáru vozu zn. Renault Kangoo došlo během výjezdu z garáže. Řidička zpozorovala kouř valící se z přední části a poté vůz začal hořet. Závada vozu upraveného pro vozíčkáře zkratovala elektricky ovládané části vozu, řidička nemohla sama otočit sedadlo a zůstala uvězněná ve vozidle. Svědkem požáru se stal projíždějící řidič, který pohotově ženu z vozu vynesl a zavolal na linku tísňového volání 112.

Při příjezdu hasičů na místo požáru již oheň vůz zcela zachvátil. Po pěti minutách dostali hasiči oheň pod kontrolu a úplné dohašení vysokotlakým vodním proudem trvalo dalších 45 minut. Ženu, která utrpěla šok, ošetřili zdravotníci záchranné služby.

Oheň strávil celý vůz a způsobil na něm škodu ve výši 150 tisíc. Škoda na upravené sedačce pro postižené osoby činí asi 40 tisíc korun. Celková výše škody se bude pohybovat pod hranicí 200 tisíc korun.

Náhodný svědek zachránil svým jednáním ženě život, za což mu patří také naše poděkování.



Info: por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje

-wap- 

Sdílet